Jurnalul orei 19, 4 Mai
Jurnalul orei 19:00 4 mai 2021, 21:23 | 1902

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante știri ale zilei:

Începe etapa a treia de vaccinare în municipiul Chișinău. Este vizată toată populația. Cei care vor să se imunizeze trebuie să-și facă programare la medicul de familie.

Vaccinarea produce efect. Astăzi, autoritățile au raportat, în Moldova, 126 de cazuri noi de infectare și 19 decese. România pregătește anularea restricțiilor pentru cei vaccinați, iar Europa face paşi către atenuarea restricţiilor. În India situația rămâne dramatică.

În Republica Moldova, considerată cea mai coruptă și săracă țară din Europa, avem funcționari plătiți de stat cu 160 de mii de lei lunar. Un reporter Jurnal TV a analizat averile și veniturile șefilor agențiilor de stat, cărora le achităm salarii uriașe ca să ne apere de escroci și înțelegeri de cartel.

Contradicție pe tema identificării banilor necesari pentru organizarea alegerilor anticipate. În timp ce președintele CEC susține că a discutat cu premierul interimar și că resursele necesare vor fi identificate, Aureliu Ciocoi spune că afirmațiile lui Cimil nu corespund realității.

Deputatul Sergiu Litvinenco a contestat ordonanța de refuz a procurorului general în cazul tentativei de uzurpare a puterii de stat prin înlocuirea abuzivă a unui judecător al Curții Constituționale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie