Ultimul album solo semnat de Ozzy Osbourne, ”Ordinary Man”, a fost lansat
Monden 4 martie 2020, 19:53 | 1314

Ultimul album solo semnat de Ozzy Osbourne, ”Ordinary Man”, proaspăt lansat, a venit aproape ca o surpriză. ”Discul ăsta are multă bucurie în el. M-a scos din depresie“, a declarat muzicianul pentru revista Kerrang. Ozzy a mărturisit că albumul ”Ordinary Man” este singura lucrare, pe care a făcut-o... treaz.

Inițial, a fost doar o întâlnire cu prieteni, într-un studio, spune Ozzy, dara a devenit un disc, a cărui apariție n-o premeditase nimeni, lansat la aproape o decadă de la ultimul lui album, ”Scream”. Pentru Ozzy, Ordinary Man pare acum unul dintre cele mai importante albume din carieră - a reușit să îl revitalizeze pe muzicianul în vârstă de 71 de ani, la capătul „celui mai prost an din viața lui“.

Pentru Ozzy, 2019 a reprezentat un an lung și plin de probleme, la capătul căruia s-a pomenit doborât de dezamăgire și frustrare. Problemele de sănătate, turneele anulate, consemnarea la pat și la inactivitate aproape l-au doborât de Osbourne, mai mult decât legendarele sale excese cu droguri și alcool.

„Am ajuns să știu pe de rost până și reclamele de la TV“, se plânge el într-un interviu acordat revistei „Kerrang“. Ideea unui nou album s-a conturat și concretizat pe nesimțite. ”Ordinary Man” a fost realizat de Ozzy într-un studio plin de amici, plus o armată de invitați. Lucrurile s-au petrecut cu viteză. Ozzy se simțea bine „să facă naibii ceva“ în loc să stea în pat și să se plângă de necazuri. De asemenea, el spune că realizarea acestui disc (pe care o aseamănă cu cea a primului album Black Sabbath) este rețeta exactă pentru CUM trebuie făcut rock’n’rollul: iute, furios, fără presiune.

„Nu să stai naibii închis într-un studio vreme de trei ani și un producător să te pună să refaci fiecare lucru de 15 ori. Poți să mori și să reînvii de cinci ori dacă faci așa, uiți de unde ai plecat“, explică Ozzy. „Discul ăsta are multă bucurie în el“, spune muzicianul. „M-a scos din depresie. Și mă simt bine că am reușit să fac ceva. E ca și cum străbați lumea de la un capăt la celălalt înot și, la un moment dat, vezi pământul în zare. Și m-a făcut să îmi spun: ”Încă nu sunt terminat!“.

Opinia ta contează. Comentează!