Jurnalul orei 19, 19 Ianuarie
Jurnalul orei 19:00 19 ianuarie 2022, 22:42 | 1158

Prezentat de Eugenia Apostu

Cele mai importante știri ale zilei:

Gazprom a respins cererea Chișinăului de amânare a plății pentru luna ianuarie, „MoldovaGaz” nu a identificat un creditor, așa că autoritățile sunt nevoite să instituie din nou stare de urgență pentru a identifica soluții de plată - în caz contrar vineri țara rămâne fără gaze.

Căutații Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc se plimbă liber prin Londra deoarece acolo nu-i caută nimeni. Interpol a blocat procedura de căutare a celor doi. Ambasadorul Marii Britanii susține că Londra este gata să coopereze cu Chișinăul, doar că pentru aceasta cererile procurorilor moldoveni trebuie să fie bine întemeiate.

Fostul prim-vicepreședinte al PDM, Oleg Serebrian, este, începând de astăzi, vicepremier pentru Reintegrare în Guvernul PAS. Recent el a declarat că nu se așteaptă la miracole în problematica transnistreană în viitorul apropiat.

Tensiunile cresc la granița ruso-ucraineană. ​Kievul avertizează că Rusia "aproape a finalizat" concentrarea de forțe armate ce ar putea fi folosite pentru o ofensivă împotriva Ucrainei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie