Jurnalul orei 17, 27 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 27 ianuarie 2022, 19:04 | 1030

Prezentat de Vasile Luchianu

Șoferii sunt descurajați - fiecare zi începe cu verificarea prețurilor la pompă, iar acestea nu mai au stăpânire. Astăzi, un litru de benzină costă aproape 23 de lei, iar unul de motorină - aproape 20. Unii șoferi acceptă situația și merg înainte, alții nici nu-și ascund indignarea. În același timp, ANRE zice că are propriile calcule și anunță că de mâine, pe panouri vor fi afișate alte cifre, mai mari.

Șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban, nu vede o problemă în intenția deputaților din Adunarea Populară de la Comrat de a organiza livrări exclusive și preferențiale de gaze rusești pentru Autonomia Găgăuză. Ceban spune că acest lucru este posibil și din punct de vedere tehnic, și din punct de vedere comercial. Nici ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, nu critică inițiativa aleșilor de la Comrat, afirmând că orice companie nouă poate intra pe piața gazelor. Asta deși, ieri, el le-a sugerat deputaților găgăuzi să se ocupe mai bine de problemele autonomiei.

Cinci indivizi, printre care și un polițist de frontieră, au fost reținuți într-un dosar de contrabandă. Aceștia aduceau în Republica Moldova mașini furate din Uniunea Europeană, pe care le vindeau aici.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie