Una din cele mai mari rețele de stații PECO a majorat prețul benzinei A95 până la 20 de lei
Economic 28 aprilie 2021, 19:50 | 1614

Benzina A95 a ajuns să coste astăzi 20 de lei la una dintre cele mai mari rețele de benzinării din Republica Moldova. Este un preț record pentru cel mai popular tip de benzină. Consiliul Concurenței nu a comentat, deocamdată, situația, dar șoferii spun că au ajuns la limită din cauza scumpirilor.

Potrivit informațiilor de pe piața petrolieră, în următoarele zile ar urma să afișeze prețuri mai mari la combustibil și alte companii. Motorina standard costă 16 lei şi 35 de bani, iar gazul lichefiat - 11 lei și 35 de bani. Scumpirea benzinei până la 20 de lei vine la o lună după cea mai recentă majorarea a prețului la carburanți. La mijlocul lunii martie, benzina s-a scumpit până la 19 lei și 25 de bani, iar astăzi prețul a ajuns mai mare cu încă 75 de bani. Este a cincea scumpire în ultimele patru luni și jumătate. În acest interval, prețul unui litru de benzină a crescut cu 4,5 lei, iar motorina s-a scumpit cu peste trei lei pentru un litru. Șoferii spun că nu mai pot ține pasul scumpirilor.

În luna ianuarie curent, Consiliul Concurenței a organizat descinderi la sediile mai multor companii petroliere în cadrul unor investigații privind ”încălcarea legislației concurențiale” și posibile ”înțelegeri de cartel”. La mai bine de trei luni de la acele descinderi, Consiliului Concurenței nu a publicat rezultatele investigației. Până la ora editării acestei știri, reprezentanții instituției nu au fost de găsit pentru un comentariu.

Opinia ta contează. Comentează!