Jurnalul orei 15, 26 Martie
Jurnalul orei 15:00 26 martie 2024, 21:02 | 354

Prezentat de Călin Jucovschi

Tânărul de 21 de ani, care ar fi ucis o minoră într-un sat din raionul Râșcani, a fost trimis pe banca acuzaților. Acesta este acuzat de omor intenționat, săvârșit cu deosebită cruzime.

Importul grâului, porumbului și a semințelor de floarea-soarelui în Republica Moldova va fi, în continuare, permis doar în baza licenței eliberate de Ministerul Agriculturii. Comisia pentru Situații Excepționale a decis prelungirea acestei măsuri pe un termen de trei luni. Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a declarat înaintea ședinței Guvernului că astfel autoritățile încearcă să mențină pe piața internă un preț sustenabil pentru cereale.

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat raportul Comisiei de evaluare externă a judecătorilor Adrian Cerbu și Diana Stănilă. Aceștia urmează a fi înscriși în cursa pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Concursul propriu-zis urmează să fie organizat după finalizarea examinării rapoartelor tuturor candidaților, spun membrii CSM. Este o condiționalitate a Uniunii Europene în parcursul de aderare a Republicii Moldova la blocul comunitar.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie