Patrula Jurnal TV, 23 Ianuarie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

La solicitarea procurorilor, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea arestului preventiv, pe un termen de 30 de zile, în privința fostului deputat PD, Constantin Botnari. Arestul preventiv a fost dispus în vederea anunțării lui în căutare internațională, pentru extrădare în scopul continuării investigațiilor în dosarul în care Botnari are statut de învinuit. Demersul a fost examinat în lipsa lui Botnari, care s-a refugiat la Londra. Constantin Botnari a spus că decizia judecătorilor este ilegală.

Avocații sunt în grevă până luni, 24 ianuarie. Decizia a fost luată la Consiliul Uniunii Avocaților, care nu este de acord cu modificarea legislației, printr-un amendament elaborat de către deputatul PAS, Olesea Stamate. Aceasta a declarat anterior că modificarea este necesară.

Veaceslav Platon a pierdut în instanță Casa Modei și fostul sediu ASITO. Imobilele rămân în proprietatea omului de afaceri Vladimir Russu. Se întâmplă după ce Curtea de Apel a emis o hotărâre definitivă și irevocabilă în cazul celor două imobile, pe care a încercat să și le atribuie căutatul Veaceslav Platon.

Curtea Constituțională a respins sesizarea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor privind ratificarea Convenției de la Istanbul. Anunțul a fost făcut de către președintele Curții Constituționale, Domnica Manole. Potrivit Curții, termenul „gen” din Convenția de la Istanbul nu ar obliga statele semnatare să acorde „statut juridic special” persoanelor de altă orientare sexuală și nu intervine în niciun fel asupra educației copiilor.

Opinia ta contează. Comentează!