Procesul de revizuire a sentinței lui Veaceslat Platon a fost amânat
Politic 24 septembrie 2020, 20:20 | 1274

Judecătoria Chișinău a amânat astăzi, pentru 30 septembrie, ședința în care să examineze revizuirea sentinței pe numele lui Veaceslav Platon, asupra căreia insistă procurorii. Potrivit acestora, dosarul în care este învinuit Veaceslav Platon este falsificat și procesul trebuie luat de la început.

ELENA CERUȚĂ, procuror PCCOCS: "Au fost stabilite niște circumstanțe de care instanța de fond nu a cunoscut la momentul emiterii sentinței."

Ședința la Judecătoria Chișinău a fost reprogramată din cauza unui magistrat, care se află în concediu. Veaceslav Platon a cerut magistraților să decidă cât mai operativ procedura de revizuire.

În replică, judecătorii au declarat că acest lucru este imposibil, iar ședința de revizuire a sentinței a fost amânată pentru zilele de 30 septembrie și 2 octombrie. Amintim că Veaceslav Platon a fost reținut în iulie 2016. În aprilie 2017, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în cauza devalizării cu 800 de milioane de lei a Băncii de Economii. Iar în decembrie 2017, Platon a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru că ar fi încercat să scoată, în 2016, când se afla în arest, sume de bani din câteva firme de asigurări la care era acționar majoritar. Inculpatul ar fi cerut pentru această operațiune sprijinul unor mascați „Pantera”. Iar pe 18 mai anul curent, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat că dosarul în privința cetățeanului Veaceslav Platon, legat de devalizarea BEM, a fost falsificat în totalitate și în acest sens va fi inițiată procedura de revizuire a sentinței.

Opinia ta contează. Comentează!