Jurnalul orei 19, 3 Martie
Jurnalul orei 19:00 3 martie 2022, 23:58 | 2288

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Moment istoric pentru țara noastră! Republica Moldova a semnat cu puțin timp în urmă cererea de aderare la Uniunea Europeană. Aceasta va ajunge în următoarele zile la Bruxelles.

După ce tot mai multe autorități locale semnalează faptul că unii refugiați nu vor să se adăpostească în case la sol deoarece au toaletele în curte sau că trebuie să facă focul în sobă, alții ies cu mesaje de mulțumire pentru moldovenii care au rupt din bucata lor de pâine și au împărțit-o cu ei. Un asemenea adăpost a găsit și Svetlana Revcenco, refugiată din Odesa și care și-a găsit un acoperiș deasupra capului în Căușeni.

Locuitorii județului Prahova au donat astăzi un lot de peste 17 tone de produse alimentare, haine și pături pentru refugiații ucraineni aflați acum în Republica Moldova. ”În astfel de momente solidaritatea este importantă”, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Furnizorii și distribuitorii de servicii media audiovizuale de televiziune și radio au fost obligați să suspende difuzarea și retransmiterea tuturor programelor care au fost inițial produse în state care nu au ratificat Convenția Europeană privind televiziunea transfrontalieră. Între acestea sunt și cele din Federația Rusă. Excepție fac filmele artistice și de scurt metraj, precum și emisiunile de divertisment și a emisiunilor de divertisment care nu au conținut militar.

Soldații ruși, care au devenit prizonieri în Ucraina, afirmă că superiori le promiteau că se vor întoarce acasă pe 2 sau pe 3 martie, după încheierea așa zisei operațiuni militare. Ofițerii ruși spun că li s-a promis câte 60 de mii de ruble (echivalentul a 550 de dolari) pe lună, pentru a participa la invazia Ucrainei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie