Analiștii, despre scrutinul de ieri
Politic 25 februarie 2019, 20:42 | 5234

Ce s-a întâmplat în cadrul scrutinului este fără precedent, iar asta demonstrează că populația este înspăimântată. Declarația aparține sociologului Dan Dungaciu și a fost făcută pentru postul nostru de televiziune. ”Niciodată alegerile din Republica Moldova nu au fost atât de contestabile”, a mai subliniat Dungaciu în cadrul dezbaterilor privind scrutinul parlamentar.

Dan Dungaciu s-a referit și la informațiile apărute în presă cu referire la fraudarea alegerilor și mituirea votanților, aspect care ar urma să aducă reacții din exterior.

Aceștia s-au referit și la faptul că la aceste alegeri mai mulți conaționali din diasporă nu au putut vota în baza pașapoartelor expirate.

Un alt detaliu remarcat de analiști a fost modalitatea de validare a voturilor locuitorilor din Transnistria.

O altă abatere adusă în discuție în timpul emisiunii s-a referit la procesele verbale semnate înainte de închiderea secțiilor de votare.

Iar unul dintre invitați spune că a fost martor ocular la metodele de presiune folosite de PD în ziua alegerilor.

Jurnalistul Alexandru Cozer a remarcat și rolul lui Ilan Șor în aceste alegeri.

Șeful PD Vladimir Plahotniuc nu a fost de găsit la telefon pentru a da o replică, iar purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor, Alina Șargu, ne-a spus că formațiunea nu comentează în nciun fel.

Opinia ta contează. Comentează!