Popșoi, despre declarațiile lui Dodon
Politic 17 februarie 2020, 15:58 | 1254

Opoziția consideră că puterea de la Chișinău face tot posibilul pentru a izola Republica Moldova pe plan extern. ”Este cel puțin iresponsabil”, a declarat deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate Mihai Popșoi, după ce președintele Igor Dodon i-a acuzat pe șefii unor misiuni diplomatice că blochează dialogul Guvernului cu țările din Uniunea Europeană. Premierul Ion Chicu susține că nu cunoaște despre ce ambasadori este vorba.

Este un atac ieșit totalmente din cutuma diplomatică, pe care și l-a permis Igor Dodon, săptămâna trecută, a comentat vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi, deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate.

Șefa Secției protocol și comunicare a Președinției, Carmena Lupei, ne-a spus că nu comentează declarațiile lui Mihai Popșoi. Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, Igor Dodon a declarat că „cel puțin 3-4 ambasadori dezinformează capitalele europene” și i-a acuzat că ar fi apropiați ai partidelor de opoziție, PAS și PPDA. Întrebat cine sunt ambasadorii, care au blocat dialogul Bruxelles-ului cu Guvernul de la Chișinău, premierul Ion Chicu a spus că nu cunoaște.

Săptămâna trecută, Igor Dodon a participat la Conferința Internațională pentru Securitate de la München. Acolo, el s-a fotografiat alături de unii șefi de stat sau lideri politici, anunțând că a purtat cu aceștia „discuții neformale” sau a avut „schimb amical de opinii”. 

Opinia ta contează. Comentează!