Jurnalul orei 15, 17 Noiembrie
Jurnalul orei 15:00 17 noiembrie 2022, 20:43 | 516

Prezentat de Eugenia Apostu

Carburanții au intrat pe un trend de stabilizare și echilibrare a nivelului prețurilor. Constatarea o face Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică într-un comunicat privind ieftinirea benzinei și motorinei.

Doisprezece lei pentru un metru cub de gaz! Atât vor plăti cetățenii cu venituri mici din categoria ”vulnerabilitate energetică foarte ridicată”. Precizarea a fost făcută astăzi de către ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în contextul compensațiilor oferite de stat. Potrivit acestuia, fondul de reducere a vulnerabilității energetice din acest an include compensații de cinci miliarde de lei.

Putem reduce cu peste 40 la sută din facturi pentru curent, dacă înlocuim becurile obișnuite cu cele LED. Despre acest lucru vorbesc specialiștii, care au desfășurat astăzi o campanie de informare în stradă. Experții în energetică au împărțit trecătorilor becuri LED, amintindu-le despre cele mai simple practici pe care pot aplica pentru a reduce consumul lunar de energie. Ce spun locuitorii orașului, vedeți în reportajul nostru.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie