Cazul „Ciubaciuc vs Stati” ar putea fi scos de pe rol
Justiţie 13 noiembrie 2023, 20:31 | 672

Cazul „Ciubaciuc vs Stati” ar putea fi scos de pe rol. Dosarul se află în instanță de mai bine de patru ani, timp în care Maxim Ciubaciuc, finul lui Gheorghe Cavcaliuc, învinuit de denigrarea imaginii președintelui Maia Sandu, nu s-a prezentat în instanță. ”Este in proces inutil”, afirmă Sorin Stati, fostul șef MoldAtsa. Decizia instanței urmează să fie pronunțată miercuri, 15 noiembrie.

SORIN STATI, fost șef al MoldAtsa: "La ședința de astăzi, ținând cont de faptul că reclamantul Ciubaciuc nu s-a prezentat și nici avocatul său, pentru a stopa acest proces inutil S-a pus în discuție solicitarea noastră de a scoate cererea de pe rol."

Sorin Stati susține că această procedura a fost inițiată doar pentru ca el să fie purtat prin judecăți.

SORIN STATI, fost șef al MoldAtsa: "Cu părere de rău, acest dosar s-a tărăgănat timp de patru ani. Maxim Ciubaciuc nu a anexat la cererea sa de chemare în judecată un buletin de identitate sau copia acestuia. Nu a prezentat adresa sa de corespondență. Avocata Bairam, care îl reprezintă, a solicitat mai multe amânări."

Anterior, un grup format din foști angajați ai Inspectoratului General al Poliției, în special din cadrul Direcției nr.5, au pus la cale, în anii 2016-2019, denigrarea imaginii Maiei Sandu, pe atunci lider al Partidului Acțiune și Solidaritate. Acțiunile ilegale erau coordonate de către Gheorghe Cavcaliuc, pe atunci șef adjunct al IGP.

Potrivit unor declarații ale unui fost ofițer din cadrul Direcției nr.5 a Ministerului de Interne, în această schemă ar fi fost implicat și finul lui Gheorghe Cavcaliuc, Maxim Ciubaciuc.

În 2019, în cadrul unei emisiuni TV, Sorin Stati a dezvăluit schemele de contrabandă cu țigări, anabolizante, chihlimbar și alcool etilic. Potrivit lui Stati, responsabili de organizarea lucrurilor erau Gheorghe Cavcaliuc, care se află acum în Marea Britanie, și Maxim Ciubaciuc, care nu a părăsit Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!