Jurnalul orei 15, 16 Mai
Jurnalul orei 15:00 16 mai 2022, 16:33 | 813

Prezentat de Eugenia Apostu

”Corupția și iresponsabilitatea ucide!” Asta au scandat mai mulți protestatari veniți astăzi în fața Primăriei Chișinău să ceară demisia celor vinovați de tragedia din Parcul Alunelul, unde un copil a fost ucis de un copac prăbușit. Procurorii au deschis un dosar penal, iar Primăria a pornit o anchetă internă. Cât durează aceasta, șeful de la „Spații verzi”, Serghei Carp, a fost suspendat din funcție. Acesta nu a comentat, deocamdată.

Scumpirile bat recorduri nedorite. Mâine, șoferii vor plăti 29 de lei și 59 de bani pentru un litru de benzină A95, cu 30 bani mai mult decât astăzi. Este cel mai mare preț înregistrat în Republica Moldova, de la independență încoace.

Republica Moldova a trecut, în ultimele șase luni, prin cel mai mare șoc al creșterii prețurilor la gazele naturale, ceea a lovit dur în populație, agenți economici și în bugetul public național. Concluzia îi aparține expertului economic Veaceslav Ioniță, care atenționează că prețul de import al gazelor de la Gazprom a crescut de șapte ori timp de un an și jumătate. Mai grav, în opinia expertului, este că în ultimele două decenii guvernanții nu au făcut nimic pentru a scăpa Moldova de dependența de Gazprom.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie