Jurnalul orei 15, 13 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 13 decembrie 2023, 18:31 | 616

Prezentat de Călin Jucovschi

Gigantul rus Gazprom a pierdut piața gazelor din Europa, iar scumpirile de anul trecut au fost o consecință a deciziilor politice luate de liderul de la Kremlin. Potrivit unei analize, realizată de către experții Comunității Watchdog, cota concernului rus pe piața europeană s-a redus de la 49% în 2019, la 7% în 2023.

Decizia Curții de Apel Chișinău privind anularea dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale, prin care Partidul „Șansă” a fost exclus din alegerile locale, creează o situație în care statul nu poate interveni pentru a stopa activitatea „grupărilor criminale”. „Magistrații au blocat eforturile privind apărarea securității naționale”, a comentat astăzi prim-ministrul Dorin Recean în debutul ședinței Guvernului.

Merg în fiecare zi câte cinci kilometri pe jos, pentru a ajunge la școală. Vorbim despre patru elevi din comuna Hârtop, raionul Leova, care se confruntă zilnic cu aceeași provocare - de a înfrunta nămeții și noroiul, pentru a ajunge la traseul principal din sat de unde sunt transportați la școala din satul vecin. Părinții acestora ne-au spus că, până pe întâi decembrie, elevii erau preluați de o mașină până la traseu, dar acesta s-a defectat și alta nu este. Oamenii se plâng că sunt lăsați în voia sorții, pentru că primăria satului și direcția de învățământ din Leova nu le soluționează problema.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie