Explozii puternice au zguduit în această dimineață orașul Nikolaev, provocând incendii
Externe 3 august 2022, 19:50 | 683

Explozii puternice au zguduit în această dimineață orașul Nikolaev, provocând incendii. O persoană a murit în urma bombardamentelor rușilor din Harkov. Este a 161-a zi de când Kremlinul a declanșat un război în Ucraina.

Potrivit guvernatorului regiunii Nikolaev, Vitalii Kim, la primele ore ale zilei, patru rachete de croazieră au fost interceptate și distruse de ucraineni.

VITALII KIM, guvernatorul regiunii Nikolaev: "Astăzi iarăși a fost atacat orașul nostru și localitățile din regiune. Au țintit un supermarket. Bine că nu în casa, care se află la doi metri distanță. Au țintit și un ocol pentru vaci. Posibil, rușii cred că soldații noștri sunt dislocați în grajduri, ca la ei, deși la noi condițiile sunt mai bune decât în multe case rusești."

Orașul Nikolaev se află pe drumul principal către Odesa, cel mai mare port al Ucrainei la Marea Neagră.

Astăzi a fost atacat și orașul Harkov, unde a fost distrusă o instalație de infrastructură din regiunea Novobar. Șeful administrației regionale militare Harkov, Oleg Sinegubov, a declarat pe contul său de Telegram că armata rusă a lansat rachetele din regiunea Belgorod.

Armata ucraineană a bombardat un depozit de petrol din orașul Makeevka, aflat sub controlul separatiștilor pro-ruși.

Ministerul britanic al Apărării scrie într-un nou raport că forțele ucrainene au atacat un tren de muniții în regiunea Herson și este foarte puțin probabil ca legătura feroviară care leagă regiunea Herson de Crimeea să rămână operațională.

Opinia ta contează. Comentează!