Patrula Jurnal TV, 29 Noiembrie

Prezentată de Vlad Marcoci

Președintele raionul Fălești, Sergiu Fântâna, ar fi urcat beat la volan. Ajuns în funcție pe linia politică a PSRM, acesta a fost surprins de o echipă de jurnaliști de la portalul nordnews.md, în mașina de serviciu, cu numere guvernamentale, meditând la o margine de drum. Imaginile au fost făcute publice în scurt timp. Săptămâna aceasta a fost ziua de naștere a lui Sergiu Fântâna. Reporterul susține că a simțit miros de alcool în mașină, dar funcționarul a negat că ar fi beat.

Tragedie într-o familie din satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. O femeie de 35 ani a fost găsită fără suflare, de către fiica ei cea mai mare în vârstă de 15 ani. Șase copiii au rămas orfani și de mamă, după ce și-au pierdut, acum două luni, tatăl.

Igor Dodon pare tentat să umble cu instituțiile strategice ale statului după sine. Surse Jurnal TV susțin că socialiștii ar intenționa să introducă în Parlament un proiect care prevede transferul Serviciului de Informații și Securitate din subordinea președintelui înapoi în subordinea Parlamentului. Un alt proiect elaborat de socialiști ar prevedea trecerea Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat de la Președinție - la Guvern. Asta în condițiile în care Guvernul este controlat de PSRM, iar, potrivit analiștilor politici, după înfrângerea la prezidențiale, Dodon își mută centrul de comandă de la Președinție la Parlament - acolo unde și-ar fi încropit o majoritate parlamentară neoficială împreună cu Partidul „Șor” și neafiliații.

Jaful secolului, Laundromatul, concesionarea aeroportului, operațiunea Bahamas și finanțarea ilegală a partidelor politice - sunt cele mai importante subiecte ce se vor afla în atenția Consiliului Suprem de Securitate după învestirea Maiei Sandu în funcția de președinte. O altă săgeată președintele ales a lansat-o spre judecătorii și procurorii corupți, care s-au relaxat după demiterea guvernului pro-european în noiembrie 2019.

Opinia ta contează. Comentează!