Jurnalul orei 15, 5 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 5 decembrie 2023, 16:30 | 685

Prezentat de Vasile Luchianu

Biserica Sf. Ierarh Nicolae din Chișinău a ieșit de sub oblăduirea Mitropoliei Moldovei și a aderat la Mitropolia Basarabiei, a Bisericii Ortodoxe Române. ”Am schimbat vectorul nostru spiritual, dinspre Moscova, spre București”, le-a declarat parohul Petru Storoja enoriașilor, la slujba de duminică. Clericii de la biserica Sf. Ierarh Nicolae vor fi sancționați, afirmă reprezentanții Mitropolia Moldovei.

Republica Moldova e cea mai vulnerabilă țară din Europa, după Ucraina. Asta a declarat prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, la Washington, în cadrul discuțiilor cu secretarul de stat, Antony Blinken. În context, oficialul de la București a subliniat că România va fi alături de Ucraina până când aceasta va obține victoria în fața Rusiei. La rândul său, Antony Blinken a spus că România este un aliat valoros al Statelor Unite al Americii.

Casa Albă a trimis Congresului un avertisment urgent cu privire la necesitatea de a aloca zeci de miliarde de dolari în asistență militară și economică pentru Ucraina. Finanțarea pentru Kiev s-ar putea epuiza până la sfârșitul anului și efortul de război al Ucrainei de a se apăra de invazia Rusiei s-ar putea opri fără ajutor, afirmă administrația Biden.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie