Jurnalul orei 15, 27 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 27 decembrie 2021, 17:54 | 1168

Prezentat de Eugenia Apostu

Igor Dodon nu s-a prezentat astăzi la Procuratura Generală, pentru a fi audiat în calitate de bănuit în cadrul unei cauze penale pornită pe 16 decembrie curent. Este vorba de așa-numitul dosar ”Energocom”, privind importul energiei electrice, prin intermediul unei firme-căpușă, în perioada 2008-2009, când au fost delapidate 12 milioane de dolari. În acea perioadă, Dodon era ministru al Economiei în Guvernul Greceanîi. Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale ne-a comunicat că avocatul lui Dodon a solicitat amânarea audierilor, deoarece clientul său a plecat din nou peste hotare.

Un tânăr de 20 de ani a murit, după ce mașina sa a derapat pe traseu și s-a izbit într-un camion. Accidentul s-a produs în această dimineață, sub un pod, în apropierea orașului Cricova. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență, în ultimele 24 de ore, salvatorii au intervenit în 33 situații de risc. La rândul lor, meteorologii au emis Cod galben de lapoviță și ninsoare valabil până mâine dimineață. Se prevăd precipitații puternice predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, iar pe drumuri se vor forma troiene.

În perioada sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cere cetățenilor să respecte regulile anti-incendiare în locuințe. Salvatorii atenționează inclusiv asupra regulilor de instalare a pomului de Crăciun. Acesta trebuie să fie montat pe un suport stabil și sigur. Bradul nu trebuie să atingă podul și peretele, caloriferele, instalațiile electrice și cele de încălzit. Potrivit specialiștilor, și decorațiunile electrice defecte pot genera incendii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie