Premierul României: Anul acesta finalizăm gazoductul Ungheni - Chișinău
Economic 22 iunie 2020, 15:50 | 1136

Lucrările de construcție la gazoductul Iași-Ungheni-Chişinău, gestionate de compania românească ”Transgaz”, vor fi finalizate pe parcursul acestui an. Declarația a fost făcută de către premierul României, Ludovic Orban.

LUDOVIC ORBAN, prim-ministrul României: În cursul acestui an - și pentru mine va fi o mare bucurie să se întâmple în cursul mandatului meu de premier - vom finaliza gazoductul Ungheni-Chișinău, care este de asemenea un obiectiv de investiții care se află sub conducerea Transgaz-ului. 

”Împingem investiţiile înainte, astfel ca să atragem resurse și să selectăm companii capabile să ducă proiectele la bun sfârşit în termen cât mai scurt şi la un nivel de calitate cât mai ridicat”, a adăugat Ludovic Orban. Precizăm că tronsonul Ungheni-Chișinău va avea o lungime de 120 de kilometri și capacitatea de a transporta anual circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în Republica Moldova. Compania ”Transgaz” și-a luat angajamentul să investească în construcția acestui obiectiv strategic până la 93 de milioane de euro, pentru a asigura securitatea energetică a Republicii Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!