Image-Description
Bilanţul cutremurului din nordul Japoniei a ajuns la cel puţin nouă morţi; Alte 31 de persoane au fost date dispărute
Externe 7 septembrie 2018, 11:30 | 1229

Cel puţin nouă persoane au decedat, iar alte 31 sunt date dispărute, în urma seismului cu magnitudine de 6,7 grade care a afectat insula Hokkaido din nordul Japoniei, au anunţat autorităţile nipone, potrivit cotidianului Japan Times.

Seismul a provocat alunecări de teren în mai multe zone, iar aproape 3 milioane de gospodării din regiunea Hokkaido au rămas temporar fără alimentare cu electricitate.

Premierul nipon Shinzo Abe a anunţat că nouă persoane au decedat, iar administraţia Prefecturii Hokkaido a indicat că aproximativ 300 de persoane au fost rănite în Sapporo şi alte localităţi din regiune.

Autorităţile aviatice au anulat toate zborurile de pe aeroportul Hokkaido, iar transportul feroviar a fost oprit. De asemenea, şi serviciul de transport public şi-a oprit activitatea şi şcolile din zonă au fost închise, scrie mediafax.ro.

Cutemurul a avut loc la adâncimea de 39 de kilometri, în zona oraşului Chitose de pe insula Hokkaido, din nordul arhipeleagului nipon.

Epicentrul cutremurului a fost la 31 de kilometri est-sud-est de Chitose, la 33 de kilometri est-nord-est de Tomakomai şi la 62 de kilometri sud-est de capitală regiunii Hokkaido, Sapporo, un oraş cu aproape 2 milioane de locuitori.

Opinia ta contează. Comentează!