Primarul de Bălți și-a creat blocul electoral pentru a se asigura că nu va fi creat un partid cu denumire asemănătoare
Politic 4 mai 2021, 15:37 | 3587

Primarul de Bălți Renato Usatîi a creat un bloc electoral, care îi poartă numele, pentru a nu admite apariția vreunui partid clonă în perspectiva alegerilor anticipate din 11 iulie. El a depus astăzi actele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea blocului ”Renato Usatîi”, creat prin fuziunea formațiunilor ”Partidul Nostru” și ”Partidul Patria”. Usatîi a vrut să candideze pe listele acestuia din urmă la parlamentarele din 2014, dar formațiunea a fost exclusă din cursă cu trei zile înainte de alegeri.

Renato Usatîi spune că a demarat formalitățile pentru înregistrarea noului bloc, deoarece ar fi obținut informații conform cărora în scurt timp urmează să fie înregisrat un partid că denumire asemănătoare formațiunii ”Partidul Nostru”.

RENATO USATÎI, președintele formațiunii ”Partidul Nostru”: "Urmează să fie înregistrate mai multe blocuri ”spoiler” în această campanie pentru a induce în eroare cetățenii. Dodon a pregătit înregistrarea unor blocuri și partide și de dreapta și de stânga. Pentru a evita orice fel de provocări de genul acesta, noi cu colegii am decis să mergem cu blocul electoral ”Renato Usatîi”. Sunt sigur că nimeni nu poate confunda numele meu cu câteva partide asemănătoare."

Renato Usatîi spune că la blocul nou creat ar fi vrut să adere și alte partide, dar el ar fi respins propunerile pentru că aceste formațiuni s-au aflat anterior la guvernare și au un trecut dubios. Politicianul nu a precizat însă despre ce partide este vorba. Întrebat dacă blocul său va fi unul cu vederi de ”dreapta” sau de ”stânga”, Usatîi s-a lăudat cu scorul obținut în cadrul prezidențialelor de toamna trecută, la Moscova și la București.

RENATO USATÎI, președintele formațiunii ”Partidul Nostru”: "În Federația Rusă noi am fost pe locul întâi la 17 secții de vot. În același timp, în România eu am avut mai multe voturi decât toți unioniștii candidați luați împreună. Din acest motiv, noi nu putem fi catalogați ca bloc de ”stânga” sau de ”dreapta”."

Întrebat dacă va renunța la funcția de primar al municipiului Bălți, în cazul în care va deveni deputat, Renato Usatîi s-a eschivat de la răspuns, ironizând că reporterul s-ar fi grăbit cu asemena întrebări. Nici Igor Dodon, nici purtătoarea lui de cuvânt nu au fost de găsit pentru o reacție.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie