Jurnalul orei 17, 2 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 2 septembrie 2022, 18:58 | 821

Prezentat de Vasile Luchianu

Toată Moldova, inclusiv Autonomia Găgăuză, traversează acum o perioadă dificilă, iar războiul din Ucraina ne afectează direct. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu în cadrul vizitei efectuate în Autonomia Găgăuză, acolo unde s-a întâlnit cu primari, deputați locali, cu bașcanul Găgăuziei, dar și cu studenții și profesorii Universității de Stat din Comrat. Vizita a fost marcată și de acuzații la adresa Președinției din partea Irinei Vlah.

Detalii noi în cazul incendiului devastator de pe strada Columna din capitală, produs în noaptea de 30 august. Salvatorii au trei ipoteze privind motivele izbucnirii focului. Potrivit șefului IGSU, Alexandru Oprea, „exista pericolul ca jumătate din cartier să fie mistuit de flăcări”.

În timp ce mii de oameni suferă de afecțiuni grave provocate de ambrozie în această perioadă, autoritățile municipale se laudă că muncesc din greu la nimicirea buruienii. Cei de la Primărie acuză Ministerul Sănătății că nu se implică și că tot greul cade pe umerii lor. Numai luna trecută și doar în Chișinău, din cauza concentrației mari de polen de ambrozie, peste 600 de oameni au ajuns la spital. Asociația de gospodărire a spațiilor verzi a pus la dispoziție un număr de telefon la care oamenii pot comunica locația pârloagelor cu ambrozie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie