Image-Description
Eurodeputat: „De astăzi, monitorizarea RM va fi MULT MAI SEVERĂ; Trucurile PD nu-și au locul într-un stat asociat UE!”
Politic 18 ianuarie 2019, 13:10 | 2720

Începând de astăzi, monitorizarea situației preelectorale din Republica Moldova va fi mult mai severă, avertizează europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Deputatul din Parlamentul European a făcut declarația în contextul atacurilor Partidului Democrat, condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc, împotriva liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, copreședinte al blocului ACUM Platforma DA și PAS.

„După ce i s-a anulat, în mod nedemocratic, mandatul de primar al Municipiului Chișinău, partidul de guvernământ vrea să-i interzică lui Andrei Năstase și participarea la alegerile pentru Parlamentul Republicii Moldova din februarie. Pentru asta, partidul de guvernământ apelează la trucuri politice care nu-și au locul într-un stat asociat Uniunii Europene. Această tentativă este un semnal de alarmă pentru Uniunea Europeană. De astăzi monitorizarea situației preelectorale din Moldova va fi mult mai severă”, a declarat eurodeputatul.

„Alegerile libere și corecte reprezintă condiții principale pentru orice apropiere de Uniunea Europeană. Așteptăm de la Guvernul Republicii Moldova să organizeze alegeri libere și corecte, la care toți actorii politici să aibă dreptul de a participa. Așa procedează un guvern care se dorește proeuropean”, a punctat Siegfried Mureșan.

Opinia ta contează. Comentează!