Image-Description
Legea securității informaționale, care interzice inclusiv programele rusești, a fost promulgată de Maia Sandu
Politic 19 iunie 2022, 23:08 | 912

Proiectul de lege privind securizarea spațiului informațional, care prevede interzicerea știrilor și emisiunilor analitice din țările care nu au ratificat Convenția privind Televiziunea Transfrontalieră, a fost promulgată de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Legea a fost promulgată, probabil, vinerea viitoare urmează să fie publicată în Monitorul Oficial și să intre în vigoare”, a declarat șefa Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, la RliveTV, scrie IPN.

Potrivit legii, se instituie noțiunea de dezinformare care presupune sancțiuni mult mai dure.

„Se instituie un nou prag de sancțiuni pentru cei care nu produc conținut local. CA obține prerogativa de a suspenda dreptul la publicitate. În cazul dezinformării va exista dreptul de a suspenda licența până la 7 zile, iar acest lucru se poate întâmpla și în perioada electorală, perioadă foarte importantă, când asistăm la o abundență de dezinformare”, a mai precizat șefa CA.

În prezent, știrile și emisiunile cu caracter politic sau militar din țările care nu au ratificat Convenția privind Televiziunea Transfrontalieră, inclusiv Rusia, sunt interzise prin decizia Comisiei Situații Excepționale. Odată cu intrarea în vigoare a legii securității informaționale, aceste produse media nu se vor mai regăsi în grilele de emisie, nici după expirarea stării de urgență.

Precizăm că proiectul de lege a fost criticat dur de socialiștii, comuniștii și Partidul Șor care spun că noul act normativ „va institui dictatura în Republica Moldova”.

Opinia ta contează. Comentează!