Jurnalul orei 17, 1 Martie
Jurnalul orei 17:00 1 martie 2022, 19:39 | 2396

Prezentat de Vasile Luchianu

Uniunea Europeană va analiza cu seriozitate cererea Ucrainei de aderare la blocul comunitar și va trebui să facă alegerea potrivită într-o manieră hotărâtă și clară. Declarația a fost făcută de președintele Consiliului European, Charles Michel. El a vorbit în plenul Parlamentului European după ce liderul de la Kiev, Vladimir Zelenski, a fost aplaudat în picioare urmare a unui discurs ținut prin videoconferință din țara sa, invadată de Rusia.

Mărțișoarele noastre tradiționale au căpătat în aceste zile un aspect deosebit, în mâinile unei meșterițe din Chișinău. Olga Holban le vopsește în bicolorul Ucrainei, în semn de solidaritate cu poporul acestei țări, atacată de Rusia. Meșterița ne-a spus că toți banii adunați din vânzări îi va dona refugiaților.

Curtea Penală Internaţională de la Haga va deschide o anchetă privind invazia Rusiei în Ucraina cât mai rapid posibil. Despre acest lucru a anunțat procurorul instituției. Liderul de la Kiev a transmis un mesaj armatei ruse, spunând că toată lumea o va ține minte și că nu va primi iertare din partea nimănui pentru crimele pe care le-a făcut.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie