Grupurile parlamentare au anunțat că nu vor merge la discuții cu Igor Dodon
Politic 17 noiembrie 2020, 19:30 | 2754

Deputații Platformei DA, ai Partidului Acțiune și Solidaritate și cei din PD au declarat astăzi că nu vor discuta cu Igor Dodon. Este reacția formațiunilor la intenția lui Dodon de a consulta grupurile parlamentare privind agenda ulterioară a Legislativului.

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreședintele Parlamentului: "Fracțiunea PPDA nu va merge la așa-zise consultări cu un așa-zis președinte Igor Dodon. Nu există niciun raționament să mergem la astfel de consultări. Nici sub aspect instituțional, nici sub aspect politic. Noi am menționat că Republica Moldova este un stat parlamentar, iar acțiunile noastre urmează a fi discutate în cadrul Parlamentului. Dumnealui probabil nu a înțeles ce s-a întâmplat și încă mai dirijează vestimentația unui salvator al națiunii."

Potrivit lui Slusari, deputații Platformei DA refuză să vorbească cu Igor Dodon despre eventuale coaliții sau alianțe cu deputații PSRM. Și Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că nu vede necesitatea unor discuții cu Igor Dodon.

IGOR GROSU, deputat PAS: "Noi ținem să-i amintim lui Igor Dodon, cetățeanului Igor Dodon că astfel de discuții teoretic pot avea loc în două situații: în situația când se discută candidatura unui nou sau actual potențial prim-ministru și atunci când sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului, sau nici în primul și nici în al doilea caz noi nu vedem necesitatea unor astfel de discuții inițiate de ”încă” președintele Igor Dodon."

A refuzat să meargă la consultările inițiate de către Igor Dodon și Partidul Democrat, potrivit unui comuniat al formațiunii.

ANUNȚUL PARTIDULUI DEMOCRAT: "Liderul PDM Pavel Filip a declarat că formațiunea pe care o conduce pledează pentru discuții în cadrul unei mese rotunde, într-un format care să capete un statut permanent, la care ar participa toate partidele autentice. În acest moment, dialogul pe filiera bilaterală nu poate fi productiv și eficient, mai ales în situația în care suntem. Și aceste discuții trebuie demarate imediat, dat fiind situația de criză în care ne aflăm și presiunea timpului."

sursa: pdm.md

Se arată în comunicatul PD. La rândul său, președintele grupului Pro Moldova Andrian Candu declară că Igor Dodon nu are „nicio legitimitate şi nici dreptul moral” să organizeze consultări politice cu fracţiunile parlamentare.

ADRIAN CANDU, președintele grupului parlamentar ”Pro Moldova”: "Noi, cei din Pro Moldova, nu vom accepta niciun dialog și nicio consultare cu președintele Igor Dodon, ci doar discuțiile între grupurile parlamentare, partidele parlamentare și președintele nou ales."

Deputatul Partidului Șor, Marina Tauber, ne-a spus că va va publica un comunicat doar după ce va aborda subiectul cu liderul formațiunii Ilan Șor.Amintim că președintele în exercițiu Igor Dodon a anunțat luni că va iniția discuții cu grupurile parlamentare, pentru a stabili ce proiecte de lege trebuie votate în timpul apropiat. Dodon a anunțat că pentru început se va întâlni cu deputații PSRM, iar apoi va trimite invitații și celorlalte fractiuni.

Opinia ta contează. Comentează!