Ședință eșuată în Parlament
Politic 5 iunie 2020, 19:40 | 2484

Deputații din opoziție au încercat să reia astăzi ședințele plenare ale Parlamentului, după mai bine de două săptămâni de blocaj. La muncă au venit doar cei din PAS, Platforma DA, grupul ”Pro Moldova” și Partidul Șor. Partidul Democrat și PSRM nu au dat curs invitației. Mai în glumă, mai în serios, opoziția pro-europeană spune că, la fel ca în luna iunie trecut, s-a confruntat cu un blocaj în Parlament, dar chiar dacă microfoanele au fost deconectate, au avut cel puțin parte de lumină...

Presa nu a avut acces în sala de plen, unde deputații au încercat să desfășoare o ședință a Parlamentului. După tentativa eșuată de a întruni o majoritate în Parlament, deputații au ieșit să facă declarații în sala de presă.

Iar Andrian Candu spune că deși astăzi s-a adunat mai puțin de jumătate dintre deputați, puterea ar urma să piardă, în curând, majoritatea parlamentară.

La tentativa de a desfășura astăzi ședința Parlamentului au participat și deputații Partidului Șor.

În fața presei a ieșit și Monica Babuc, de la PD, deși fracțiunea pe care o reprezintă nu s-a prezentat astăzi în plenul Parlamentului.

Întrebată de ce deputații puterii își permit să stea două săptămâni și mai bine în autoizolare, în condițiile în care medicii lucrează încontinuu alături de cei infectați, Monica Babuc a răspuns că munca deputaților nu poate fi comparată cu cea a medicilor. Niciun reprezentant al socialiștilor nu s-a afișat astăzi la Parlament. În schimb, președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a scris pe Facebook că cei din opoziție s-au dat astăzi în spectacol. În același timp, Furculiță notează că ”dacă nu se vor înregistra cazuri noi de coronavirus la deputați în următoarele zile, săptămâna viitoare ar putea fi reluată activitatea Parlamentului”. Potrivit lui, socialiștii sunt gata să voteze chiar și Legea ONG-urilor, care a fost anterior dur criticată de Igor Dodon, dar care este una din condițiile de bază pentru debursarea următoarei tranșe din asistența macro-financiară europeană. 

Opinia ta contează. Comentează!