Gigantul IT american a anunțat oficial, pe Google Security Blog, noi recompense pe care le pune la bătaie pentru specialiștii IT din toată lumea, care se înscriu în programul său de securitate pentru sistemul de operare Android:

  • Premiul cel mare - top prize - 1 milion de dolari pentru executarea completă, de la distanță a unui exploit, cu persistență (full chain remote code execution exploit with persistence), care să compromită elementul de securitate Titan M, de pe dispozitivele Pixel, produse de Google.
  • Un bonus suplimentar de 50% (adică 500.000 de dolari) pentru specialistul IT care, pe deasupra, reușește să găsească exploit-uri în anumite versiuni ale sistemului de operare Android pentru developer preview.

Ca și până acum, în programul său de vânătoare de bug-uri, Google acordă premii de diferite valori, de sute de dolari sau de zeci de mii de dolari, în funcție de complexitatea vulnerabilităților depistate.

Premii de la Google

Cel mai mare premiu obținut de un „hacker” independent din programul Google de securitate Android a fost de 161337 de dolari.

În ultimele 12 luni, Google a plătit recompense de 1,5 milioane de dolari în total, specialiștilor IT înscriși în programul său de securitate, pentru vulnerabilitățile pe care le-au depistat.

Mai multe amănunte, pe pagina oficială a programului de recompense pentru securitate Android.