Jurnalul orei 17, 28 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 28 ianuarie 2022, 18:33 | 1513

Prezentat de Vasile Luchianu

Tarifele la energia termică și gazele naturale livrate populației au fost majorate din nou. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat tariful la gaze de la 11 lei și 10 bani pentru un metru cub până la 15 lei și 18 bani, cu TVA inclus. În plus, noul tarif va fi aplicat retroactiv - de la 1 ianuarie. Decizia ANRE vine la doar o zi după ce Comisia pentru Situații Excepționale a cerut aprobarea în regim de urgență a tarifelor majorate. Comisia și-a explicat solicitarea prin riscul persistent de sistare a livrărilor de gaze rusești.

O tânără de 23 de ani a ajuns la spital, în stare extrem de gravă, după ce a fost lovită de o locomotivă pe trecerea de cale ferată. Fata, despre care poliția spune că mergea cu căștile în urechi și gluga pe cap, nu s-a asigurat și nu ar fi auzit că se apropie trenul.

Aproape 28 de kilograme de chihlimbar au fost descoperite de vameși români la punctul de trecere al frontierei Sculeni. Marfa era ascunsă într-o mașină ce aparține unui cetățean turc, în vârstă de 55 de ani.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie