Germania a depistat până acum 16 cazuri ale noii tulpini de coronavirus, iar situația s-ar putea agrava
Externe 15 ianuarie 2021, 19:59 | 1031

În același timp, Germania se așteaptă la o nouă prelungire a lock-downului, după ce țara a depășit 2 milioane de infectări cu noul tip de coronavirus. Angela Merkel insistă să fie luate cât de curând deciziile corespunzătoare. ”Timpul presează”, a declarat cancelarul care a precizat că autoritățile trebuie să acționeze rapid.

ANGELA MERKEL cancelarul Germaniei: "Mutațiile prin care a trecut acest virus provoacă griji și mai mari. În această situație, guvernul german va lua măsuri așa cum a făcut și până acum. Scopul nostru este clar, de a reduce numărul infectărilor sub 50 de cazuri la 100.000 de locuitori în mai puțin de 7 zile."

Preşedintele Institutului Robert Koch s-a pronunţat pentru înăsprirea măsurilor anti-coronavirus.

LOTHAR WIELER preşedintele Institutului Robert Koch: "Actualele restricţii nu reprezintă, în opinia mea, un adevărat lock-down. Există multe excepții, iar măsurile nu sunt implementate cu strictețe."

Germania a depistat până acum 16 cazuri ale noii variante de coronavirus, iar situația s-ar putea agrava. În decurs de numai 24 de ore, țara a înregistrat peste 22 de mii de infectări.

ANGELA MERKEL cancelarul Germaniei: "Trebuie să înăsprim măsurile din viața publică și cea privată. Restricțiile impuse în luna decembrie au fost extinse până pe 31 ianuarie, iar în unele zone vor continua."

Numărul total a depăşit astfel pragul de 2 milioane. Specialiștii estimează ca până la sfârşitul acestui an, în Germania pandemia va putea fi pusă sub control cu ajutorul vaccinării, dar cu condiţia ca un număr cât mai mare de oameni să accepte vaccinarea. Armata federală se află în faţa unei decizii importante - de a face obligatorie vaccinarea anti-Covid în rândul militarilor germani.

Opinia ta contează. Comentează!