Maia Morgenstern a împlinit 57 de ani
Monden 1 mai 2019, 22:30 | 2254

Maia Morgenstern implineste astazi 57 de ani. Una dintre cele mai apreciate si iubite personalitati ale culturii romane a ramas de-a lungul anilor un model de tenacitate si daruire, care uimeste mereu publicul prin originalitatea emotiilor, pe care le transmite.

Maia Morgenstern s-a născut la 1 mai 1962, la București, într-o familie de evrei pasionaţi de teatru. Visa să ajungă balerină, dar altul i-a fost destinul, unul care nu a ținut-o însă departe de scenă. Cariera ei înseamnă zeci de roluri în film, sute de roluri în teatrele din București, Sibiu, Brăila, Turda, Craiova, Piatra Neamț, dar și zeci de spectacole de teatru radiofonic.

În străinătate este cunoscută mai ales pentru rolul mamei lui Iisus din filmul lui Mel Gibson „Patimile lui Hristos”. De altfel, numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană „Luceafărul de dimineaţă”, nume dat Fecioarei Maria, tocmai personajul pe care l-a interpretat, peste ani, în producția americană. Pentru acest rol, în 2004, a primit premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Emma de la Londra.

Drept recunoaștere a talentului său, i-au fost acordate importante premii şi distincţii, atât în România, cât și în străinătate. În anul 2011, chiar de ziua sa, a devenit prima femeie care a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti, urmându-le altor personalităţi precum Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan şi Amza Pellea.

Opinia ta contează. Comentează!