Moțiunea împotriva șefei de la Sănătate, inițiată de BCS, respinsă
Politic 19 noiembrie 2021, 16:23 | 832

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, rămâne în funcție. Moțiunea simplă a comuniștilor și socialiștilor împotriva acesteia a căzut, fiind susținută doar de șase deputați ai blocului de stânga.

După mai bine de jumătate de oră în care Ala Nemerenco a prezentat realizările echipei sale, deputații PAS au aplaudat-o în picioare. Cei din opoziție nu au fost însă la fel de entuziasmați.

ELENA BODNARENCO, deputat BCS: "Când va avea loc imunizarea cu a treia doză?"

ALA NEMERENCO, ministrul sănătății: "Ministerul Sănătății are un Comitet național de supraveghere a imunizării, se referă absolut la toate imunizările, nu doar legat de COVID. Eu am întors de trei ori procesul verbal înapoi, deoarece există probleme tehnice."

DIANA CARAMAN, deputat BCS: "Dumneavoastră, ca un critic mare al fostei guvernări, în timpul pandemiei ați prezentat cifre concrete despre decese, infectări și ziceați că ministerul nu face față și trebuie să demisioneze. Astăzi când cifrele cresc, gândiți deja altfel?"

ALA NEMERENCO, ministrul sănătății: "Totdeauna când am criticat, niciodată nu am cerut demisia nimănui. Eu am venit de fiecare dată cu anumite propuneri care, de fapt, erau totdeauna luate în râs și mă trimitea cineva să beau must."

Dezbaterile s-au lăsat și cu alte replici acide între deputații din opoziție și ministrul Sănătății.

GRIGORE NOVAC, deputat BCS: "Eu personal pe dumneavoastră v-aș păstra în calitate de ministru. Știți de ce? Dumneavoastră furnizați așa un val de prostie, sunteți în stare să rupeți toate site-urile, numai e destul de o ieșire a dumneavoastră."

ALA NEMERENCO, ministrul sănătății: "Fiecare ieșire a dumneavoastră ea provoacă o mulțime de spirite în societate și dumneavoastră nu vă abțineți, fiindcă aceasta vă este specialitatea. Într-o emisiune dumneavoastră v-ați permis să întreceți orișicare nivel de bun simț și să îmi spuneți mie, fiind de vârsta copiilor mei, că eu ar trebui să fiu adusă și trasă de urechi pe jos. Eu de la așa un tip nu mă aștept absolut la nimic cult."

IRINA LOZOVAN, deputat BCS: "Doamnă ministru, la o emisiune radio ați declarat că nu vedeți nicio problemă ce ține de cipizare. Puteți să ne explicați ce cunoașteți despre cipizare ceea ce nu cunoaștem noi și nu știe țara întreagă?"

ALA NEMERENCO, ministrul sănătății: "Eu vreau să vă spun că sunteți meșter la scos din context pentru că fiecare care a văzut interviul a știut la ce mă refer. "

VASILE ȘOIMARU, deputat PAS: "Vreau să mulțumesc colegilor din stânga dumneavoastră pentru că au înaintat această moțiune și v-au arătat cât de mare sunteți."

Parlamentul a respins moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Ala Nemerenco. „Pentru” au votat doar șase deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

IGOR GROSU: "Nici nu v-ați votat propria moțiune. Haide-ți bre."

Opinia ta contează. Comentează!