ANI: Procurorul anticorupție Irina Gheorghiștean a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale
Justiţie 18 iulie 2022, 19:42 | 1215

Autoritatea Națională de Integritate a emis astăzi un act de constatare pe numele procurorului anticorupție, Irina Gheorghiștean. Aceasta ar fi încălcat regimul juridic, prin declararea necorespunzătoare a averii și a intereselor personale. Potrivit inspectorului de integritate, funcționarul public nu a declarat sute de mii de lei și un bun imobil.

În declarația de avere și interese personale depusă pe 30 aprilie 2021, Irina Gheorghiștean a indicat în mod eronat soldurile în conturile bancare, pe care le avea în gestiune. Totodată, nu a fost indicat un bun imobil transmis prin donație, precum și un credit, 200 mii de lei, contractat în februarie 2021. Inspectorii vorbesc și de abateri în declarațiile depuse în anii precedenți.

ANUNȚUL AUTORITĂȚIII NAȚIONALE DE INTEGRITATE: "În declarația de avere și interese personale depusă în luna martie 2018, la capitolele de rigoare nu a fost indicat un transfer internațional în sumă de 4.363 de lei din Norvegia. În actul de avere depus pe 14 aprilie 2017 a fost indicat în mod eronat un salariu, precum și suma de înstrăinare a automobilului Renault Fluence, contra sumei de 6.000 de euro, nefiind indicate și transferurile internaționale din aprilie 2016, în valoare de 1.000 de euro, și cel din luna mai 2016, în sumă de 1.000 de euro."

În același comunicat se arată că inspectorul a încetat procedura de control a averii și a intereselor personale pentru perioada 2016 - 2021 în privința Irinei Gheroghiștean și a membrilor familiei sale.

Potrivit magistrat.md, în decembrie 2016, Gheorghiștean a fost numită în funcția de procuror în Procuratura municipiului Chișinău. În februarie 2005, ea a fost desemnată în funcția de procuror în cadrul Procuraturii sectorului Buiucani, municipiului Chișinău. În prezent, Irina Gheorghiștean activează în cadrul Procuraturii Anticorupție.

Opinia ta contează. Comentează!