Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a cerut explicații cu privire la paza acordată procurorului general interimar Dumitru Robu
Politic 25 noiembrie 2021, 16:10 | 1031

Opoziția parlamentară vrea explicații cu privire la paza acordată procurorului general interimar, Dumitru Robu. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a cerut astăzi audierea în plen a conducerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat, dar majoritatea a fost împotrivă.

GRIGORE NOVAC, deputat BCS: "Suntem conștienți că se cheltuie bani publici și dacă să excludem orice interpretare am vrea să cunoaștem pe ce se cheltuie banul public. Ținând cont de bugetul pe care îl avem, așa mai auster, în Republica Moldova să vedem dacă este oportună acordarea acestei protecții din partea statului sau este una exagerată."

LILIAN CARP, deputat PAS: "Ar fi corect poate nu aici dar printr-un comunicat de presă SPPS să ne spună care sunt cheltuielile. Nu doar la acest caz, dar și la cazul Gațcan din vița de vie. Să vedem dacă au fost comparabile cheltuielile pentru Gațcan cu ceea ce este la procurorul interimar. Să vedem dacă au fost supuși sub aceleași riscuri."

Deputatul PAS s-a referit la cazul lui Ștefan Gațcan, care, în iulie 2020, a încercat să plece de la socialiști și să adere la grupul ”Pro Moldova”. Gațcan pleca dintr-o fracțiune în alta, după care a și dispărut, presupunându-se că a fost chiar sechestrat. Atunci, la câteva ore după ce Pro Moldova anunțase că Gațcan a fost răpit, el a publicat pe facebook un mic filmuleț, făcut într-o podgorie, în care anunță că este cu familia, că este bine și că n-a fost sechestrat. Ulterior, la revenirea în Parlament, acesta a beneficiat de pază de stat.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a primit pază de sta în baza unei dispoziții emise de președintele Maia Sandu. Conform legii, paza este oferită dacă se constată o stare de pericol sau dacă există informații despre organizarea de acțiuni prin care s-ar atenta la viaţa, integritatea fizică, libertatea de acţiune şi sănătatea persoanelor vizate.

Opinia ta contează. Comentează!