Litigiu pentru neplata indemnizației
Justiţie 11 aprilie 2023, 17:21 | 499

Familia bărbatului care a decedat la locul de muncă, la întreprinderea avicolă din satul Floreni, a contestat decizia Judecătoriei Anenii Noi la Curtea de Apel Chișinău. Se întâmplă după ce avocatului părții vătămate, Daniela Mârza, a cerut ca firma să achite peste un milion de lei prejudiciu moral, iar instanța a decis plata unei despăgubiri de puțin peste 500 de mii de lei rudelor victimei.

DANIELA MÂRZA, avocatul părții vătămate: "Am solicitat să fie recunoscută vinovăția întreprinderii la suta de procente, cu achitarea indemnizației unice de deces, a prejudiciului moral și a dobânzii de întârziere."

De partea cealaltă, juristul întreprinderii avicole, Sergiu Bulai, a declarat, în fața instanței de apel, că firma pe care o reprezintă nu poartă vreo vină pentru cele întâmplate și a cerut anularea deciziei primei instanțe. Avocatul părții vătămate spune însă că angajatorul a admis un șir de nereguli.

DANIELA MÂRZA, avocatul părții vătămate: "Ei menționează că Ghenadie Țurcanu, în momentul producerii accidentului, era în stare de ebrietate, dar legea 186 privind sănătatea și securitatea în muncă, nu scutește angajatorul de răspundere. Cu atât mai mult, noi considerăm ca au fost încălcate prevederile articolului 10 și 13 a aceleiași legi. Angajatorul trebuia să-i asigure condiții de maximă siguranță."

Instanța a decis să amâne pronunțarea unei decizii pentru data de 25 aprilie. Tragedia de la întreprinderea avicolă din satul Floreni s-a produs pe 26 noiembrie trecut. Un bărbat de 44 de ani a fost tras într-un agregat de transportare, de tip spirală, în timp ce lucra într-o încăpere a întreprinderii. De atunci, fiica lui nu a primit nimic din partea companiei. Singurul ajutor financiar oferit familiei a fost de 50 de mii de lei pentru înmormântarea bărbatului.

Opinia ta contează. Comentează!