Jurnalul orei 17, 7 Mai
Jurnalul orei 17:00 7 mai 2024, 21:38 | 537

Prezentat de Vasile Luchianu

Forfotă mare la tarabele cu veselă, prosoape sau dulciuri. Mulți oameni cumpără deja cele necesare pentru Paștele Blajinilor, dar se plâng că prețurile bat la buzunar. „Anii trecuți piața era plină, dar acum numărul cumpărătorilor a scăzut considerabil”, spun supărați vânzătorii.

Uniunea Europeană și Franța contează pe China să își folosească toată influența asupra Rusiei pentru a opri războiul din Ucraina. Președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, și președintele Emmanuel Macron susțin că au reușit să îl convingă pe președintele Chinei, Xi Jinping, de consecințele războiului din Ucraina asupra întregii Europe. „Fără securitate în Ucraina nu poate exista securitate pentru Europa”, a subliniat liderul de la Paris.

Cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Belgia și Luxemburg vor și ei să-și dea votul prin corespondență. Acest serviciu va fi disponibil la alegerile prezidențiale și referendumul din această toamnă doar pentru cei din Statele Unite ale Americii, Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. Președintele Maia Sandu le-a spus oamenilor că este vorba, deocamdată, de un proiect pilot.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie