Ieri deputați PD, azi „Pro Moldova”
Politic 20 februarie 2020, 19:22 | 1941

Cei șase deputați care au anunțat ieri că părăsesc fracțiunea Partidului Democrat au format astăzi grupul parlamentar „Pro Moldova”. Anunțul a fost făcut de Sergiu Sârbu în cadrul ședinței Legislativului. Mai apoi, colegul său Andrian Candu a declarat că proiectul politic va deveni în viitor un partid în toată regula. Deși atât cei din ”grupul Candu” cât și foștii colegi din PD au îmbrățișat sloganul ”pro-Moldova”, deputații își aruncă acum ironii și replici acide.

Pe lângă Andrian Candu și Sergiu Sârbu, din grup fac parte Vladimir Cebotari, Corneliu Padnevici, Grigore Repeșciuc și Eleonora Graur. Fracțiunea va fi condusă de Candu, iar Sârbu va fi secretar. ”Cei șase au liber să plutească pe valurile tulburi ale politicii moldovenești”, a comentat caustic președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

Ironice au fost și comentariile președintelui PD, Pavel Filip, care a lăsat să se înțeleagă că ”grupul Candu” ar fi controlat de Vladimir Plahotniuc.

Pavel Filip și-a permis aluziile, chiar dacă la 10 iunie trecut, când PD-ul refuza să plece de la putere, mânca pizza cu Vladimir Plahotniuc la sediul formațiunii.

În replică, foștii colegi ai lui Pavel Filip spun că nu mai sunt influențați de Vladimir Plahotniuc și vin, la rândul lor, cu replici critice.

Vladimir Cebotari a adăugat, totuși, că dacă Vladimir Plahotniuc îl va apela, îi va răspunde, însă nu va discuta subiecte politice. 

Opinia ta contează. Comentează!