Jurnalul orei 15, 9 Noiembrie
Jurnalul orei 15:00 9 noiembrie 2023, 22:33 | 632

Prezentat de Călin Jucovschi

Interpol Moldova cunoaște că fugarul Ilan Șor a părăsit Israelul, dar această informație nu este confirmată oficial. Declarațiile au fost făcute aseară, de șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, la emisiunea ”Secretele puterii”. Potrivit lui Țentiu, autoritățile sunt în proces de acumulare a informațiilor pentru a înțelege unde a plecat Șor din Israel. Subiectul a fost abordat în contextul unei investigații publicată de portalul jurnal.md.

Oligarhii criminali, inclusiv persoanele afiliate lui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc, continuă acțiunile de destabilizare a Republicii Moldova și încearcă să complice procesul de reforme din țara noastră. Declarațiile au fost făcute pentru Jurnal TV de către ministrul de Externe, Nicu Popescu, aflat într-o vizită oficială la Bruxelles. Totuși, progresele realizate de țara noastră sunt suficiente pentru a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană, a adăugat Popescu.

Circa 200 de transportatori și-au adus astăzi microbuzele și autobuzele în Piața Marii Adunări Naționale. Aceștia au protestat împotriva proiectul de hotărâre, aprobat ieri de Guvern, privind ajustarea legislației în domeniul transportului rutier. Noile modificări legislative prevăd inclusiv eliminarea limitelor de oră și reducerea intervalului până la 15 minute pentru cursele la nivel național. Membrii Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto susțin că inovațiile ar putea provoca haos în activitatea lor și cer autorităților să se consulte cu ei înainte de a modifica legi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie