Jurnalul orei 15, 2 August
Jurnalul orei 15:00 2 august 2022, 16:14 | 498

Prezentat de Eugenia Apostu

Statele unite au inclus Republica Moldova în lista țărilor cu „risc înalt” de călătorie din cauza COVID-19. Asta în condițiile în care, în ultimele săptămâni, situația epidemiologică degradează constant. 22 de persoane au decedat din cauza infecției doar în ultima săptămână. Numărul zilnic de infectări depășește 1300, anunță Ministerul Sănătății.

Astăzi, plătim între 24 și 36 de lei pentru zece ouă, iar mâine, acestea ar putea costa și 50 de lei. Scumpirile în lanț, din ultima perioadă, nu au cum să nu afecteze sectorul avicol. Prețul furajelor a explodat, la fel ca cel al gazului și curentului. În definitiv, crește costul de preț al ouălor. Echipa noastră de filmare a mers prin magazine, dar mai întâi a trecut pe la Piața Centrală.

Noul tarif pentru gaze ar urma să fie aprobat joi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, susține că nu a modificat solicitarea adresată ANRE urmare a prețului record de 1.458 de dolari pentru mia de metri cubi anunțat de Gazprom pentru luna august. Conform calculelor autorității de reglementare, consumatorii ar putea plăti aproape 23 de lei pentru un metru cub de gaze naturale, adică cu patru lei și 39 de bani mai mult decât în prezent.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie