O rachetă rusească a rănit doi adulți și un copil, și a deteriorat grav infrastructura turistică a orașului Odesa
Externe 16 mai 2022, 17:36 | 859

O rachetă rusească a rănit doi adulți și un copil, și a deteriorat grav infrastructura turistică a orașului Odesa. Ministerul ucrainean al Apărării anunță că forțele sale din Harkov au ajuns la frontiera cu Rusia, iar în spațiul public apar tot mai multe informații privind utilizarea de către ruși a armelor interzise. Astăzi este a 82-a zi de război în Ucraina.

Șeful administraţiei militare regionale Lugansk, Serghei Gaidai, susține că forţele ruse au tras în spitalul din Severodoneţk.

Potrivit lui Gaidai, nouă civili au fost răniţi şi au primit îngrijiri medicale la spital, care a continuat să funcţioneze în timpul bombardamentului. Au fost 11 atacuri de artilerie la Severodoneţk în ultima zi. Ținta invadatorilor a fost și o biserică din regiune. Procuratura Generală a Ucrainei a confirmat că trupele ruse au folosit în timpul bombardamentului uzinei Azovstal proiectile incendiare cu bile de termită. Acestea sunt interzise de normele dreptului internațional. Proiectile sunt concepute să distrugă personalul și echipamentele inamice, prin crearea incendiilor masive.

Utilizarea elementelor interzise de convențiile internaționale în războiul din Ucraina este confirmată și printr-o discuție a doi militari ruși, publicată de Serviciul Securitate al Ucrainei.

Între timp, în mai multe orașe ale lumii, oamenii își anunță sprijinul față de Ucraina. Un drapel al țării invadate de Rusia a fost desfășurat în fața Bundestagului german.

Cu un mesaj de sprijin a locuitorilor din Mariupol au lansat și exploratorii ucraineni aflați în misiune în Antarctida.

Un miting de solidaritate cu poporul ucrainean a avut loc și în Viena.

Sub bombardamentele de la uzina din Azovstal, apărătorii Mariupolului au recitit versurile din cântecul, i-a adus Ucrainei victorie la Eurovision.

Opinia ta contează. Comentează!