Din noiembrie vor fi probleme la achitarea salariilor și pensiilor
Economic 22 octombrie 2020, 19:53 | 2708

Situația financiară este gravă, iar începând de luna viitoare Guvernul ar putea avea probleme cu achitarea salariilor și a pensiilor. Declarația a fost făcută de către deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari. În replică, Ministerul Finanțelor spune că situația este sub control și că toate plățile sociale vor fi achitate la timp.

Într-o postare pe facebook, Alexandru Slusari scrie că programul cu FMI așa și nu a fost semnat, iar fără acest acord Republica Moldova nu poate obține cea de-a doua tranșă a asistenței macrofinanciare europene. Slusari afirmă că nici despre creditul rusesc nu se mai aude nimic. În aceste condiții, din deficitul bugetar de 16 miliarde de lei, 8 miliarde - introduse în bugetul pentru 2020 - nu au acoperire.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat al Platformei DA: "Cetățenii trebuie să cunoască faptul că situația financiar-bugetară în Republica Moldova este gravă. Acest lucru este confirmat de sursele mele din Ministerul Finanțelor. Deja sunt unele rețineri la achitarea indemnizațiilor sociale. Din noiembrie vor fi probleme cu achitarea salariilor și pensiilor."

sursa: facebook

Reprezentantul Ministerului Finanțelor spune, însă, că plățile sociale vor fi executate la timp.

ADRIAN PLATON, purtătorul de cuvânt al Ministerului Finanțelor: "- Cât privește angajamentele financiar-bugetare, informăm că toate sunt executate în volum deplin și la timp. - Dar pe viitor? În lunile următoare? - La fel, vor fi executate în volum deplin și la timp."

Amintim că la 11 septembrie curent, deputații puterii au modificat Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul curent. Conform documentului, veniturile scad cu aproape 650 de milioane de lei, iar cheltuielile – cu un miliard 856 de milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!