La USM a fost inaugurat Centrul de Informare a României „Gheorghe Brătianu” cu suportul Departamentului pentru Relații cu RM
Cultură 30 noiembrie 2021, 19:58 | 919

Centrul de Informare al României „Gheorghe Brătianu” a fost inaugurat astăzi în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova. Lansarea a fost posibilă datorită sprijinului financiar din partea Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova și a avut loc chiar în ajunul Zilei Naționale a României.

Obiectivul Centrului de Informare al României este de a promova, în mediul studențesc universitar din țara noastră, valorile românești, recunoscute la nivel european și de a consolida identitatea culturală și lingvistică a românilor. Prezent la eveniment, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat că evenimentul subliniază valențele speciale ale relațiilor complexe dintre România și Republica Moldova, în care educația joacă un rol de excelență. Decanul facultății de Istorie și Filozofie, Sergiu Matveev, a apreciat că în condițiile situației pandemice, lansarea unui Centru, dotat cu echipamente care să asigure activitatea membrilor la distanță, este o necesitate stringentă. Centru de Informare al României este dotat cu mobilier și echipament multimedia, între care o tablă interactivă tip monitor, sistem de captare video, scanner, sistem de automatizare audio-video. Activitatea acestuia va fi coordonată de o echipă interdisciplinară, care va stabili și planul de activitate. În anul 2020, Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova a susținut financiar desfășurarea „Colocviului internațional Eugeniu Coșeriu-100”.

Opinia ta contează. Comentează!