Cu ocazia Zilei Pământului, Sigourney Weaver a anunţat noul documentar ''Secret of the Whales''
Monden 22 aprilie 2021, 19:54 | 1070

Cu ocazia Zilei Pământului, marcată în fiecare an pe 22 aprilie, actriţa Sigourney Weaver a anunţat noul serial documentar ''Secret of the Whales'', care va fi lansat azi de National Geographic. Sigourney Weaver, care narează acest documentar produs de James Cameron, a asigurat că a fost o plăcere să colaboreze din nou cu celebrul cineast.

JAMES CAMERON, regizor, producător executiv: "Prin această producție am încercat să le personificăm (n.r. balenele) și să expunem partea lor umană. Desigur că sunt animale, dar ceea ce am învățat din aceste filmări fără precedent este că ele sunt umane. Au legături familiale, legături de clan, au limbaj, au muzică, dragoste și sentimente de tristețe. Se aseamănă foarte mult cu noi."

Sigourney Weaver este povestitoarea documentarului produs de James Cameron.

SIGOURNEY WEAVER, naratoare: "Jim m-a rugat să narez acest documentar și am fost încântată, fiindcă mi-am dat seama cât de puține știu despre balene și nu aveam nicio informație din dedesubtul suprafeței."

BRIAN SKERRY, fotograf subacvatic: "Pentru acest proiect am lucrat trei ani, în 24 de locații din jurul lumii și am cuprins cinci specii diferite de balene."

Actriţa şi celebrul cineast, care au lucrat alături în filmele "Aliens" (1986) şi "Avatar" (2009), şi-au unit din noul eforturile pentru acest proiect, un serial documentar care pătrunde în adâncurile oceanului pentru a studia viaţa balenelor. Telespectatorii vor putea afla cum funcţionează creierul acestor cetacee, care dezvoltă legături familiale similare oamenilor, se călăuzesc prin sunete muzicale şi acordă un mare respect generaţiilor în vârstă.

Opinia ta contează. Comentează!