Acuzații după schimbarea gestionarului
Politic 23 decembrie 2019, 21:06 | 1713

Partidul Actiune si Solidaritate intentioneaza sa depuna o motiune de cenzura impotriva Guvernului Chicu si o interpelare la Procuratura Generala dupa ce miliardarul rus Andrei Goncearenko a devenit noul beneficiar al Aeroportului International Chisinau. Iar Platforma Demnitate si Adevar l-a acuzat pe Igor Dodon ca achita o nota de plata Federatiei Ruse si in acest context va cere convocarea sedintei extraordinare a Parlamentului.

În aceeași postare se spune că Partidul Acțiune și Solidaritate analizează opţiunea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu care, cităm, „acționează vădit împotriva interesului naţional al Republicii Moldova”. Cu o reacție au venit și liderii Platformei Demnitate și Adevăr.

În acest context, liderii Platformei DA au anunțat că vor face demersurile necesare pentru convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului, la care să vină cu rapoarte prim-ministrul și directorul SIS. La acea întrunire va fi examinată și oportunitatea depunerii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu. La acest subiect s-a referit și deputatul Blocului ACUM Sergiu Litivinenco. El s-a arătat contrariat că autoritățile de la Chișinău nu examinează legalitatea acestei tranzacții.

Pe de altă parte, deputatul PD Andrian Candu acuză Guvernul Sandu, care de mai bine de o lună nu se mai află la putere, că a cedat aeroportul Rusiei.

Solicitat să ofere un punct de vedere la acuzațiile aduse Guvernului Chicu de reprezentanții Blocului ACUM, unul dintre consilierii prim-ministrului, Vitalie Dragancea, a spus că...

Iar șefa Secției comunicare a Președinției, Carmena Lupei, nu a fost de găsit pentru un comentariu. 

Opinia ta contează. Comentează!