Estonia a oferit Republicii Moldova 100 de mii de euro pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina
Economic 17 martie 2022, 15:50 | 629

Estonia a oferit Republicii Moldova 100 de mii de euro pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina. Anunțul a fost făcut de către președintele Estoniei, Alar Karis, în cadrul unei conferințe de presă, alături de președintele Maia Sandu. Oficialul de la Tallinn a mai declarat că autoritățile de la Chișinău vor prim și autobuze pentru transportarea refugiaților.

ALAR KARIS, președintele Estoniei: "Estonia, de asemenea, va dona câteva autobuze pentru a vă ajuta să transportați refugiații, iar în contextul pandemiei vom continua să vă oferim vaccinul Janssen împotriva COVID-19. Sunt aici să confirm sprijinul puternic din partea Estoniei și al Uniunii Europene."

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Mulțumim Estoniei pentru donația de 100 de mii de euro oferită țării noastre pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina. Apreciez că mai multe state europene, inclusiv Estonia, și-au arătat disponibilitatea de a primi refugiați pe teritoriul țării."

Alar Karis a declarat că Estonia sprijină în totalitate aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

ALAR KARIS, președintele Estoniei: "Sprijinim în totalitate Republica Moldova. Dorim să devină un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Este o cale lungă și complicată, dar noi vom continua să sprijinim Republica Moldova pe calea reformelor și să oferim orice fel de asistență, de care are nevoie Republica Moldova."

În acest an vor fi marcați 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Estonia.

Opinia ta contează. Comentează!