Patrula Jurnal TV, 16 Ianuarie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Un tânăr în stare avansată de ebrietate și fără permis de conducere a fost reținut de polițiști după ce a condus agresiv și periculos pe străzile Chișinăului. Ulterior s-a stabilit că individul era anunțat în căutare de Inspectoratul de Poliție Strășeni pentru răpirea unui automobil.

Trei minori au dat foc la o casă, în care se afla un bărbat țintuit la pat. Doi din cei trei erau copiii bărbatului. Acesta a scăpat cu viață, datorită unui vecin, care l-a scos din flăcări. Incidentul a avut loc în satul Jevreni, raionul Criuleni. Directorul școlii din localitate ne-a spus că cei doi copii ai bărbatului în vârstă de 49 de ani locuiau cu mama lor.

Jurnal TV a devenit ținta unui atac din partea Inspectoratului de Poliție Buiucani. Acesta a declanșat împotriva instituției noastre un proces contravențional pentru calomnie, în favoarea unui fost polițist vizat într-o investigație jurnalistică. Polițiștii invocă un articol incompatibil cu statutul entității noastre și cere lipsirea postului nostru de televiziune de dreptul de a desfășura activitate pe un termen de un an. Dosarul a ajuns la Judecătoria Ciocana. Este un caz fără precedent în practica jurnalistică din Republica Moldova.

Noua guvernare creată în urma alegerilor parlamentare din 11 iulie a nivelat calea pentru deschiderea mai multor dosare de rezonanță. În majoritatea cazurilor au fost suspendați procurori și reținuți foști angajați în structurile de stat. Am putea spune că anul 2021 a fost unul al dosarelor pornite pentru ”îmbogățire ilicită”.

Opinia ta contează. Comentează!