Jurnalul orei 19, 1 Iulie
Jurnalul orei 19:00 1 iulie 2022, 22:05 | 1659

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Călătoria în transportul public din Chișinău s-a scumpit, începând de astăzi, de la 2 la 6 lei. Noile tarife stabilite de primarul Ion Ceban au intrat în vigoare chiar dacă Guvernul a contestat în instanță decizia edilului privind majorarea tarifului. Cum au reacționat oamenii, vedeți imediat.

Cel puțin 20 de oameni au murit astăzi dimineață urmare a atacului rusesc cu rachete asupra regiunii Odesa. A fost lovit și un sanatoriu moldovenesc din Sergheevca. Un angajat a murit, iar cinci au fost răniți.

Mediul academic se opune reformării învățământului superior prin comasarea unor universități și lichidarea institutelor de cercetare. În încercarea de a amortiza rezistența rectorilor și a comunității științifice, ministrul Educației a prezentat astăzi beneficiile reformei anunțate.

În timp ce unii se plâng că nu-și găsesc de lucru în Moldova, angajatorii caută disperați brațe de muncă. Zeci de antreprenori au venit astăzi la Chișinău, la târgul locurilor de muncă, cu oferte financiare de neignorat, inclusiv pentru începători.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie