Ședința de judecată în cazul deputatului neafiliat Alexandr Nesterovschi, cercetat pentru corupere pasivă, a fost întreruptă
Justiţie 18 ianuarie 2024, 20:26 | 779

Ședința de judecată în cazul fostului deputat socialist Alexandr Nesterovschi, care a aderat la Partidul „Renaștere”, afiliat fugarului Ilan Șor, a fost întreruptă până mâine, la cererea avocaților. Nesterovschi, suspectat de corupție și acceptarea finanțării ilegale a partidului din partea unui grup criminal organizat, afirmă că autoritățile desfășoară o campanie represivă împotriva forțelor de opoziție.

Alexandr Nesterovschi este acuzat că ar fi primit bani pentru a-l convinge pe un deputat să formeze un partid. Potrivit procurorilor, Nesterovschi a participat la racolarea unui lider de partid pretins pro-european, care să execute indicațiile lui Șor.

GHEORGHE CARAGIA, procuror: "Potrivit actului de învinuire este vorba de circa 35 de mii de dolari. Dumnealui i se incriminează faptul de corupere pasivă și pregătirea finanțării ilegale a unui partid politic."

Alexandr Nesterovschi este convins că autoritățile desfășoară o campanie represivă împotriva opoziției.

ALEXANDR NESTEROVSCHI, deputat neafiliat: "Învinuirea îmi este clară. Sună ciudat. Una dintre acuzații este calificată drept tentativă de finanțare ilegală a partidului ALDE, cu care nu am avut și nu voi avea niciodată nimic în comun. Altă acuzație este legată de declarațiile „agentului secret 006” că eu primesc un oarecare salariu de la Ilan Șor, în pofida faptului că niciun salariu nu am luat și nu voi lua vreodată. Eu sunt deputat de mai mulți ani. Caută un motiv să mă preseze politic. Cu regret, trăim așa timpuri!"

În iulie 2021, Alexandr Nesterovschi a fost ales deputat pe lista Partidului Socialiștilor, pe care l-a părăsit în martie 2023. În luna mai trecut, acesta a anunțat că aderă la Partidul „Renaștere”, împreună cu deputatul Irina Lozovan, la care mai târziu s-au aciuat alți doi deputați socialiști, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski.

Opinia ta contează. Comentează!