Jurnalul orei 15, 20 Martie
Jurnalul orei 15:00 20 martie 2024, 21:08 | 399

Prezentat de Călin Jucovschi

Supraviețuirea Ucrainei este în pericol, avertizează secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Acesta a încercat să-și convingă aliații că Statele Unite sprijină în continuare Kievul, chiar dacă Washingtonul continuă să amâne finanțarea esențială pentru ajutorul Ucrainei, scrie Reuters. La baza aeriană Ramstein a avut loc cea de-a 20-a întrunire a Grupului de Contact pentru Apărare a Ucrainei.

A venit iarna la mijloc de martie - a nins în mai multe localități din nord și centru. Pe unele segmente de drum se circulă cu dificultate, mai multe porțiuni fiind blocate din cauza stratului de zăpadă. Drumarii au ieșit la împrăștierea materialului antiderapant, afirmă autoritățile de la Chișinău. Meteorologii anunță că vântul va sufla din nord-vest, de la slab la moderat. La noapte, temperatura va oscila între minus 3 și 2 grade C.

Toți asistenții personali din Chișinău, care au fost concediați de municipalitate, dar și cei care s-au ales cu salarii reduse, vor fi angajați de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Procedura se va face prin intermediul unui nou serviciu, care va fi creat începând cu luna mai curent. Anunțul a fost făcut de ministrul Alexei Buzu după ședința Cabinetului de miniștri. De partea cealaltă, Primăria Chișinău afirmă că „Guvernul cauzează probleme municipalități, ca mai apoi să facă politică și să le rezolve”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie